Profesor Universitar Chirurgie Cardiovasculară • Coordonator European Cardiomyopathy Center - singurul centru dedicat cardiomiopatiei hipetrofice obstructive din România și din Europa Centrală și de Est

Medika TV Maratonul Bolilor Cadriovasculare – Prof. Univ. Dr. Lucian Dorobanțu: „Avem nevoie de mai multă prevenție”
Prof. Univ. Dr. Lucian Dorobanțu

Bolile cardiovasculare au o incidență ridicată a mortalității. Situația ar fi cu totul alta dacă am fi mai atenți cu privire la sănătatea noastră și ne-am expune mai puțin la factorii de risc. Medicii numesc acest comportament prevenție și, încă o dată, ar fi bine să ascultăm de sfaturile lor.

Într-o intervenție în direct la Maratonul Bolilor Cardiovasculare, organizat de Medika TV, Prof. Univ. Dr. Lucian Dorobanțu, medic primar chirurgie cardiovasculară, a explicat de ce este importantă prevenția medicală în ceea ce privește bolile cardiovasculare.

„Prevenția este un pas esențial în lumea medicală modernă. Trebuie să înțelegem și să fim empatici cu pacientul pentru că el se află într-un moment de risc. Nu înseamnă că dacă nu fumăm, nu vom mânca dulciuri sau nu ne stresăm nu vom face niciodată boli cardiovasculare. Înseamnă că noi facem tot ce ține de noi pentru a nu contribui la îmbolnăvirea noastră” a explicat Prof. Univ. Dr. Lucian Dorobanțu, în cadrul Maratonului Bolilor Cardiovasculare.

Citeste articolul complet aici